Valitse sivu

Tiedolla johtaminen tuo tuloksia.

Äänestysnumeroni on 143.

Minä olen Sami, 49-vuotias ohjelmistoyrittäjä ja filosofian maisteri Nurmenkulmalta, Lempäälästä. Perheeseemme kuuluu vaimoni ja itseni lisäksi 13-vuotias tytär. Olen toiminut yrittäjänä ohjelmistoalalla kohta kymmenen vuotta, erikoisalanani digitalisaatio ja tietoyhteiskunta yleensä sekä organisaatioiden toimintojen sujuvoittaminen. Asiakkainani on monenlaisia yrityksiä ja yhteisöjä, pörssiyrityksistä start-upeihin ja pienyrityksiin. Vahvuuksiani ovat kokonaisuuksien hahmottaminen ja organisaatioiden toiminnan sujuvoittaminen tietopohjaisen johtamisen, toimivien työkalujen, työntekijöiden huomioonottamisen ja viihtyisän toimintaympäristön myötä.

Olen aikanaan käynyt lukion Lempäälässä, ja Tampereen keskustan tuntumassa vietettyjen vuosien jälkeen Lempäälä alkoi vetää perhettä taas puoleensa, ja sopivan rakennuspaikan löydyttyä, saimme aikaiseksi omakotitalon metsän reunaan, kävelymatkan päähän Birgitan polun väylistä ja laavuista.

Vaikka yrittäjällä työn ja vapaa-ajan raja pyrkii välillä olemaan häilyvä, pyrin rentoutumaan purjehduksen, musisoinnin, moottoripyöräilyn ja puusepäntöiden parissa. Lisäksi ohjelmointi on edelleen rakas harrastus, vaikka pyrin sitä työssänikin suorittamaan niin paljon kuin mahdollista. Oppiminen ei lopu ikinä.

Olen arvoiltani liberaali, tasa-arvoista ja kestävää sekä ympäristötietoista kehitystä kannattava ikuinen propellipää ja nörtti. 

Keskustakaupunki tai kaupunkikeskusta

Lempäälän keskusta on kokemassa varsinaista muodonmuutosta. Ydintaajaman viihtyvyys ja vetovoimaisuus ovat elintärkeitä varsinkin alueen yrittäjille.

Uudistushankkeet tulee suorittaa loppuun kustannustehokkaasti ja nykyisten ja tulevien asukkaiden ehdoilla. Käynnissä olevien rajujen investointien jälkeen keskustan kehittämisen tulee olla taloudellisesti kohtuullista, ympäristön kannalta kestävää ja ennen kaikkea lempääläläisten tarpeiden mukaista.

Keskustan elinvoiman kannalta on tärkeää pystyä tarjoamaan varsinkin kivijalkayrittäjille kilpailukykyiset toimintaedellytykset liikekiinteistöjen ja kulkuyhteyksien puolesta.

 

Enemmän maaseutua maaseudulle

Lempäälän näkyvimpiä rikkauksia ovat sen keskeinen sijainti Tampereen kyljessä, Ideaparkin seudun liikekeskittymät ja uudistuva keskusta. 

Toisaalta Lempäälän viehätys perustuu sen maaseutumaisuuteen. Lempäälän nauhataajaman ulkopuolella olevat kylät ovat pirkanmaalaista maaseutua parhaimmillaan, ja kyläyhteisöt, kyläyhdistykset ja kyläkoulut ovat näiden alueiden selkäranka.

Lempäälää ei tule kehittää kylien kustannuksella. Kyläkoulut ovat kyläyhteisöjen tukijalka, ja mahdollistavat maaseutumaisen asumisen myös lapsiperheille.