Valitse sivu

Kaikille tasa-arvoiset ja turvalliset palvelut digitalisoituvassa yhteiskunnassa

Äänestysnumeroni on 174.

Minä olen Sami, 53-vuotias kyberturvallisuusasiantuntija ja filosofian maisteri Nurmenkulmalta, Lempäälästä. Perheeseemme kuuluu vaimoni ja itseni lisäksi 17-vuotias tytär. Olen toiminut yrittäjänä ohjelmistoalalla yli kymmenen vuotta, erikoisalanani kyberturvallisuus, digitalisaatio ja tietoyhteiskunta yleensä sekä organisaatioiden toimintojen sujuvoittaminen. Olen yksi Cyberismo Oy:n perustajista, ja missionamme on tehdä digitalisoituvasta maailmasta turvallisempi paikka elää. Olen myös sivutoiminen vesistömatkailuyrittäjä, ja operoimme Saaristomerellä vuokrakohdetta veneilijöiden käyttöön.

Olen aikanaan käynyt lukion Lempäälässä, ja Tampereen keskustan tuntumassa vietettyjen vuosien jälkeen Lempäälä alkoi vetää perhettä taas puoleensa, ja sopivan rakennuspaikan löydyttyä saimme aikaiseksi omakotitalon metsän reunaan, kävelymatkan päähän Birgitan polun väylistä ja laavuista.

Vaikka yrittäjällä työn ja vapaa-ajan raja pyrkii välillä olemaan häilyvä, pyrin rentoutumaan valokuvauksen, purjehduksen, musisoinnin, moottoripyöräilyn ja puusepäntöiden parissa. Lisäksi ohjelmointi on edelleen rakas harrastus, vaikka pyrin sitä työssänikin suorittamaan niin paljon kuin mahdollista. Oppiminen ei lopu ikinä.

Olen arvoiltani liberaali, tasa-arvoista ja kestävää sekä ympäristötietoista kehitystä kannattava ikuinen propellipää ja nörtti.

Minulle tärkeät asiat pähkinänkuoressa

  • Päätöksenteon avoimuus, läpinäkyvyys ja sujuvuus
  • Tasa-arvoiset palvelut digitalisoituvassa yhteiskunnassa ikään ja asemaan katsomatta
  • Yrittämisen ja yritystoiminnan menestystekijät kuntoon Lempäälässä
  • Disinformaation ja tietoturvauhkien torjuminen
  • Lempäälän luonto- ja vesistömatkailupotentiaalin hyödyntäminen kestävästi

Lempäälässä on toivoa – keskustelutilaisuus yrittäjyydestä

Kokoonnuimme pienellä mutta pippurisella porukalla Nurmen kylätalo Ruksalle keskiviikkona 2.4. keskustelemaan yrittäjyydestä Lempäälässä kahvin ja korvapuustien säestyksellä. Mukana oli kourallinen Lempäälän Vihreiden valtuustoryhmän jäseniä ja ehdokkaita,...

Avoimuus, palaute ja Helmuth von Moltke

Jos olen yhden asian ammatillisella urallani oppinut, se on palautteen merkitys. Tällä en tarkoita palautetta sen kansankielisessä merkityksessä, vaan pikemminkin puhun palautesilmukoista tai takaisinkytkennöistä (engl. feedback loop). Takaisinkytkentä tarkoittaa...

Keskustakaupunki tai kaupunkikeskusta

Lempäälän keskusta on kokenut varsinaisen muodonmuutoksen. Ydintaajaman viihtyvyys ja vetovoimaisuus ovat elintärkeitä varsinkin alueen yrittäjille.

Uudistushankkeet tulee suorittaa loppuun kustannustehokkaasti ja nykyisten ja tulevien asukkaiden ehdoilla. Rajujen investointien jälkeen keskustan kehittämisen tulee olla taloudellisesti kohtuullista, ympäristön kannalta kestävää ja ennen kaikkea lempääläläisten tarpeiden mukaista.

Keskustan elinvoiman kannalta on tärkeää pystyä tarjoamaan varsinkin kivijalkayrittäjille kilpailukykyiset toimintaedellytykset liikekiinteistöjen ja kulkuyhteyksien puolesta.

 

Enemmän maaseutua maaseudulle

Lempäälän näkyvimpiä rikkauksia ovat sen keskeinen sijainti Tampereen kyljessä, Ideaparkin seudun liikekeskittymät ja uudistuva keskusta. 

Toisaalta Lempäälän viehätys perustuu sen maaseutumaisuuteen. Lempäälän nauhataajaman ulkopuolella olevat kylät ovat pirkanmaalaista maaseutua parhaimmillaan, ja kyläyhteisöt, kyläyhdistykset ja kyläkoulut ovat näiden alueiden selkäranka.

Lempäälää ei tule kehittää kylien kustannuksella. Kyläkoulut ovat kyläyhteisöjen tukijalka, ja mahdollistavat maaseutumaisen asumisen myös lapsiperheille.